Aliexpress PayPal? Jazeker… Hier zijn de opties!

AliExpress PaypalUpdate: Met PayPal betalen bij AliExpress is sinds kort mogelijk! Lees hier de nieuwe blog.

AliExpress Paypal samenwerking? Ik denk het niet. In deze blog leg ik uit waarom ik verwacht dat deze samenwerking niet gaat plaatsvinden.

Om te beginnen, een AliExpress Paypal samenwerking is niet nodig. Met AliPay, VISA, Mastercard en zelfs iDeal als betaaloptie is de vraag naar PayPal erg klein. AliExpress Paypal willen beide natuurlijk graag verkopen en doet dat ook erg goed.

Meer weten over de huidige betaalmogelijkheden van AliExpress? Klik hier! De lokale betaalmethodes, waaronder iDeal staan daar niet genoemd, wil jij met iDeal betalen? Klik hier.

Waarom de AliExpress PayPal samenwerking niet gaat komen?

Om te beginnen, PayPal is heel erg streng waar het gaat om de “Buyer Protection”. Het eigen programma van AliExpress is dat overigens ook, maar door beide te combineren is de kans op misbruik extreem groot. En AliExpress PayPal samenwerking zou daarbij niet echt een goed idee zijn voor beide bedrijven.

Verder heeft AliPay al zo enorm veel betaalopties dat een extra betaaloptie simpelweg niet nodig is. Vrijwel ieder land met lokale betaalopties (iDeal in Nederland) heeft die optie ook om te betalen bij AliExpress.

Lukt het jou niet om te betalen via iDeal? Klik hier om naar de juiste pagina op de AliExpress website te gaan. Vanaf die pagina log je in op jouw account en wordt de iDeal betaaloptie automatisch geactiveerd.

Kom jij er ondanks dat toch niet uit? Neem dan even contact met mij op via chat of email.

Hoe kan ik nog meer betalen?

Hoewel een groot deel van Nederland geen creditcard heeft is het wel een optie om betalingen te doen. Wie toch geld op een PayPal account heeft staan kan dit eenvoudig weer terugstorten naar de bankrekening om van daar uit alsnog de iDeal betaling te doen.

Dan nog 1 kleine waarschuwing. Het komt voor dat mensen een vergissing maken bij het invoeren van het adres. Controleer daarom altijd via deze link of jouw adres overeenkomt met jouw werkelijke adres. Wanneer er iets niet klopt loop je het risico dat een pakketje wordt teruggestuurd en dus niet bij jou thuis aankomt.

Ondanks dat bij Aliexpress PayPal niet mogelijk kan er wel worden gezegd dat de iDeal optie prima werkt voor mensen met een Nederlandse bankrekening.

Is er een kans dat er toch een AliExpress Paypal samenwerking komt?

Hoewel ik het niet verwacht zijn de wonderen de wereld nog niet uit. De grootst payment provider en de grootste webwinkel kan nog weleens iets interessants gaan worden.

2 gedachten over “Aliexpress PayPal? Jazeker… Hier zijn de opties!

Geef een reactie