Goedkoop shoppen in China: Waarom AliExpress niet altijd zo voordelig is?

Dagelijks bellen mensen ons om vragen te stellen over “AlexExpress” of “AliExpress“. Vragen als:

  • Ik heb vorige week schoenen gekocht en ik heb ze nog steeds niet binnen…
  • Ik heb een fout gemaakt in het adres, hoe kan ik AliExpress bellen?
  • Kan ik een Nederlandse medewerker van AliExpress spreken?

In deze blog leg ik uit waarom de levertijd tot wel 90 dagen kan zijn, waarom pakketjes soms ruim na elkaar binnenkomen en waar jij nog meer op moet letten.

Waarom is shoppen in China niet altijd voordelig?

De Nederlandse staatskas moet gevuld worden. Gelukkig lopen wij consumenten ongeveer 20 jaar voor op de Belastingdienst en de overheid, maar ze gaan ons inhalen.

Bestel jij iets uit China (buiten de EU) dan moeten daar invoerrechten en BTW over betaalt worden. Soms heb je geluk en komt het pakketje gewoon aan, soms ook niet. De Douane mag er 30 (!) dagen over doen om een naheffing te sturen en mag het pakketje ook al die tijd achterhouden. Dat verklaart alvast de eerste 30 dagen wachten.

Gratis verzending vanuit China is natuurlijk ook niet voor niets. AliExpress wacht tot een grote container vol zit voordat ze versturen. Dat kan zomaar een keer 10, 20 of soms wel 30 dagen duren, wat dan ook meteen de tweede 30 dagen verklaart.

Om een container van China naar Nederland te krijgen kan je ook zo 30 dagen wachten. Zo kan een pakketje vanuit AliExpress zomaar eens 30 dagen duren!

Verder werkt AliExpress met duizenden verschillende kleine bedrijfjes die allemaal zelf hun producten insturen. Zo kan een pakketje dus in een andere container terecht komen en dus ook op een heel ander tijdstip aankomen dan de ander.

Om AliExpress te bereiken ga je in ieder geval naar http://www.aliexpress.com/help/contactus.htm.

Geef een reactie