Alsnog betalen na geld terug bij AliExpress, kan dat?

AliExpress AdresKomt een bestelling niet aan, dan kan je een geschil (dispute) openen. Soms komt een pakketje na een dispute of retourzending toch nog aan. Het komt zelfs voor dat je al geld terug hebt en dat aan pakketje dan nog aankomt. In deze blog leg ik uit wat jij kunt doen om dit probleem te voorkomen.

Heb jij iets besteld, controleer dan voordat jij jouw bestelling plaatst 2 dingen:

  • Klopt jouw adres volledig.
  • Staat jouw woonplaats niet in het overzicht? Kies dan “Other” bij provincie.

De rest van deze blog gaat over wat er mis gaat in jouw voordeel. Hoe het kan dat een pakketje teruggestuurd lijkt te worden en toch nog aankomt.

Waarom komt een pakketje na retourzending toch nog aan?

Eenvoudig gezegd, volgens de standaard post procedures kan dat niet. Wel kan het zijn dat de informatie op de verschillende tracking-sites niet volledig klopt. Zo kan het zijn dat een pakket bijvoorbeeld nog in de handmatige controle zit, terwijl de informatie een retourzending aangeeft.

Het belangrijkste is dat een pakketje er maximaal 60 dagen over mag doen voordat het bij jou thuis aankomt. Is het pakketje binnen 60 dagen niet bij jou thuis, dan moet je echt een dispute openen. Open jij geen dispute uiterlijk 75 dagen na de besteldatum, dan is er niets meer aan te doen. Je ontvangt de bestelling niet en krijgt ook geen geld terug.

Heb jij toch nog problemen met AliExpress waar jij zelf niet uitkomt? Lees dan over mijn premium service die overigens gratis beschikbaar is voor bestellingen geplaatst via VRLX.ga/ali.

Vragen? Stel ze gerust!

Heb jij andere vragen over AliExpress? Voel je vrij om ze hier te stellen. Ik doe er alles aan om jouw vragen beantwoord te krijgen. Het maakt niet uit hoe moeilijk of makkelijk jouw vraag is. Op iedere vraag volgt een antwoord!

Geef een reactie