Hoe kan ik AliExpress Nederlands laten praten?

AliExpress Nederlands laten praten? Dat kan deels. De Nederlandstalige website bereik je via VRLX.ga/ali. Zo weet jij altijd zeker dat jij in ieder geval geen problemen krijgt met het bestellen.

Maar wat als jij de klantenservice van AliExpress Nederlands wilt laten praten? Dat is een ander verhaal. De klantenservice op zich bereik je via http://s.click.aliexpress.com/e/bEamu76 en helpt jou via chat. De taal is echter wel Engels.

AliExpress Nederlands laten praten lukt niet! Wat nu?

Ok, in de chat krijg je geen Nederlandse taal als optie, maar er zijn wel oplossingen, ook als jij geen Engels spreekt. Jij kunt bijvoorbeeld sites als Google Translate gebruiken om de chat te vertalen en jouw reacties ook in het Engels terug te kunnen geven. De auotmatische vertalingen worden steeds beter.

Kom jij er ook op die manier niet uit, zorg dan dat jij jouw bestellingen altijd via VRLX.ga/ali plaatst. Op die manier kunnen wij jou aan de hand van het ordernummer verder helpen. Bestellingen die via een andere link of website zijn geplaatst zijn voor ons helaas niet terug te vinden.

Neem contact op met onze Nederlandstalige chat, zodat wij jou direct verder kunnen helpen of jou alsnog naar de juiste pagina’s kunnen loodsen. Hoewel wij niet van AliExpress zelf zijn helpen wij jou natuurlijk wel graag verder.

Wat zijn de voorwaarden voor de Nederlandstalige chat via deze site?

Hoewel wij iedereen graag helpen is dat alleen te doen als bestellingen worden geplaatst via de speciale link VRLX.ga/ali. Zo kunnen wij aan de hand van het ordernummer de bestelling terugvinden en jou ook verder helpen. Heb jij onverhoopt toch via een andere site of link besteld, dan heb ik nog wel een paar tips.

Tip 1: Controleer jouw adres! Via http://s.click.aliexpress.com/e/i2zzrnI kan jij voor iedere bestelling controleren of jouw adres goed staat ingevuld. Helaas maken wij nog al eens mee dat adressen niet volledig zijn.

Tip 2: Open altijd een geschil als een pakket na 60 dagen niet binnen is gekomen. Laat je niet verleiden om het geschil weer te sluiten. Een geschil openen doe je via deze link en kan tot 75 dagen na besteldatum of tot 15 dagen nadat je een product hebt ontvangen.

Heb jij verder nog vragen? Laat gerust jouw reactie achter onder dit bericht of neem contact op via chat.

Geef een reactie