AliExpress Nederland – Vragen

AliExpress Nederland is lastig te bereikbaar. Bezoekers die een adres hebben gevonden in Amsterdam komen bedrogen uit, omdat het een Regus pand betreft, waar AliExpress Nederland niet daadwerkelijk is gevestigd. In deze blog deel ik mijn tips en trucs voor wat jij kunt doen om dit bedrijf te bereiken.

AliExpress NederlandLaat ik daarbij meteen beginnen met de snelste en makkelijkste manier. Via VanDijl.ga/aliklant kom je op de chat uit, waar jij jouw vragen kunt stellen. Kom jij er via de chat niet uit, neem dan even contact met mij op via WhatsApp of email, zodat ik jou verder kan helpen.

Ondanks dat AliExpress Nederland lijkt te bestaan blijkt vrijwel alles vanuit vanuit China en Azië te worden geleverd. Er zijn enkele uitzonderingen, waardoor je onder andere BTW en inklaringskosten kunt voorkomen. Daarover meer in een andere blog.

Wat moet je verder weten over AliExpress Nederland

Dat het niet bestaat is een vrij belangrijk gegeven. Echter, er is meer. Wanneer jij beseft dat de meeste klachten gaan over een verkeerd adres en inklaringskosten heb je al de halve wereld. Een Nederlands adres is simpel, een naam, straatnaam, huisnummer, postcode, plaats en land. Bij provincie kan je altijd “Other” invullen, zodat jouw woonplaats in ieder geval klopt.

Via VanDijl.ga/adres kan jij zien hoe het adres nu bij AliExpress Nederland bekend staat. Het maakt heel veel verschil of jij jouw postcode er wel of niet bijstaat. Pakketten zonder postcode komen met regelmaat niet aan.

Wat ook veel voorkomt is dat mensen woorden als “huis” of “rijtjeshuis” in het adres vermelden. Deze informatie is niet nodig en zorgt ook weer voor verwarring. Dat betekend dat PostNL (die namens AliExpress Nederland de meeste pakketjes aflevert) pakketjes soms langer vasthoud om het adres te controleren.

Het laatste waar ik helaas ook veel meldingen over krijg is problemen met de klantenservice. De Engelse taal blijkt daarbij nog al eens een probleem. Kom jij er echt niet  uit, via de premium service kan ik jou verder helpen. Wanneer jij bestelt via VanDijl.ga/ali is deze premium service voor jou helemaal gratis.

 

Geef een reactie